Locatietheater De Plomp speelt Eyolf

ZUIDERWOUDE Stichting locatietheater De Plomp speelt vanaf 27 oktober tot en met 26 november het stuk Eyolf. Het publiek kan genieten van de voorstelling, lekker eten en een boottocht maken.

[VERHAAL] Hellvik, Noorwegen 1958. Ingenieur Hjalmar wil dolgraag met zijn geliefde Asta trouwen. Zij heeft echter alleen maar oog voor haar 'broer' Alfred, maar Alfred is getrouwd met Rita en vader van een zevenjarig kind: Eyolf. Eyolf is gehandicapt, omdat hij als baby tijdens een vrijpartij van zijn ouders van de commode viel. Sinds die gebeurtenis is Alfred de wereld van de wetenschap in gevlucht. Nu, na jarenlange vergeefse pogingen om een boek te schrijven over De Menselijke Verantwoordelijkheid, besluit Alfred zich toe te leggen op zijn familiaire plichten. Maar op die van zorgende vader, niet die van liefhebbende echtgenoot. Dan verdrinkt Eyolf. Rita en Alfred raken verstrikt in een draaikolk van verwijt, schuld en zelfhaat. Daar kan geen liefde tegenop.

[KAARTEN] De voorstelling wordt gespeeld op 27, 28 en 29 oktober en 3, 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25 en 26 november van 18.30 tot 22.30 uur.

Verzamelplaats is de werkschuur van Staatsbosbeheer aan Gouw 9a in Zuiderwoude. Vervolgens vindt er een rondvaart plaats richting de speellocatie, alwaar de maaltijd en de voorstelling plaatsvinden.

Kosten bedragen 30 euro. Kaarten bestellen kan via de website: www.theaterdeplomp.nl/kaarten/

In de zomer van 2002 is Watertheater De Plomp van start gegaan met 'Meneer Vos' (een theaterbewerking van het bekende verhaal 'De Fantastische Meneer Vos' van Roald Dahl). Het idee voor deze voorstelling werd geboren vanuit de actualiteit: in 2001 en in het voorjaar van 2002 werden Waterlanders veelvuldig geplaagd door de vraatzucht van vossen. In totaal zestien voorstellingen zijn bezocht door een kleine zeshonderd mens publiek.

Na dit overweldigende succes werd definitief besloten tot een voortzetting, en wel in de vorm van een stichting.